Cardano Mucidinden Elon Musk’ın Grok’u İçin İlginç Çıkış!

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Elon Musk’ın Grok AI’sının geleceği hakkında cesur öngörülerde bulunuyor. Bu doğrultuda, modeli çevreleyen bir dizi eleştiri ve tartışma dalgasına açıklık getiriyor.

Cardano mucidi Hoskinson’ın Grok AI tahmini

Charles Hoskinson’ın öngörüsü, Grok’un faydası ve değeri etrafında dönen ilk eleştiri dalgasıyla başlıyor. Cardano mucidi, eleştirmenlerin yeni yayınlanan protokolün en kötü LLM (Büyük Dil Modeli) olduğunu ve OpenAI’nin ChatGPT’si veya Google’ın Yapay Zeka modeli Bard gibi mevcut modellere kıyasla çok az değer sunduğunu veya hiç değer sunmadığını iddia edebileceğini belirtiyor.

Hoskinson’un dile getirdiği ikinci eleştiri dalgası, Grok AI’nın demokrasi için oluşturabileceği potansiyel tehdit etrafında dönüyor. Buradaki endişe, uygun şekilde pozisyon alınmadığı veya kontrol edilmediği takdirde Grok’un kamuoyunu manipüle etmek, dezenformasyon yaymak veya aşırılık yanlısı görüşleri güçlendirmek için kullanılabileceği. Cardano mucidinin üçüncü eleştiri dalgası öngörüsü, Grok AI’nin aşırı sağcı dezenformasyonun yükselişinden sorumlu tutulabileceği gerçeğine dayanıyor. Bu oldukça ciddi bir iddia. Çünkü Grok’un istemeden de olsa zararlı ve yanlış bilgilerin yayılmasını körüklemesi muhtemel.

Potansiyel eleştirilerin son dalgasında Cardano mucidi, Grok AI’nın yasaklanması çağrılarını öngörüyor. Bunun, düzenleyici bir tepkiye yol açması mümkün. Bu yüzden, Grok’u çevreleyen endişeler arasında önemli. Özellikle, yapay zeka teknolojilerinin yasaklanmasına yönelik çağrılar yeni değil. Çünkü genellikle kötüye kullanım, gizlilik veya güvenlikle ilgili endişeler kritik bir noktaya ulaştığında ortaya çıkarlar.

Elon Musk’ın xAI’si Grok vizyonunu açıkladı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Elon Musk ve yapay zeka girişimi xAI geçtiğimiz günlerde GrokAI’yi tanıttı. Firmaya göre bu yapay zeka sohbet robotunu yaratmanın temel motivasyonu, insanlığı araştırma ve inovasyona yardımcı olabilecek AI araçlarıyla donatmak. Bununla birlikte, Musk’ın Cardano mucidi Charles Hoskinson’ın öngörülerini dikkate almasında fayda var. Grok AI sadece ciddi bir bilgi sağlayıcı değil, aynı zamanda bir mizah anlayışına da sahip. Ayrıca, biraz da asi bir çizgisi var. Çünkü, sorulara esprili ve neşeli bir şekilde yanıt veriyor. Bu, kullanıcı deneyimine benzersiz ve ilgi çekici bir boyut katıyor. Böylece, Grok’la etkileşimi daha keyifli hale getiriyor.

Twitter’ı X’e dönüştürüp, ücretli hale getiren Elon Musk’ın Grok’u dadoğal oarak bir ücrete tabi. X platformu kullanıcılarının aylık 16 dolar olan X Premium Plus aboneliği karşılığında kullanması mümkün. Cardano mucidi Hoskinson, bu konuda bir şeyler söylemiyor. Bu arada, Grok’un şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki belirli bir kullanıcı grubu tarafından kullanılabildiğini belirtmek gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir